:::: A I N H E Z A L ::::
........welcome to my world.........
By: Ayah and Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 9-Jan-2009 07:49 Email | Share | Bookmark
Big bro Haziq

 


Ain suka gambar nie.....sbb 2 expression Haziq yg berbeza utk tempoh masa yang terdekat......Masa makan cukup happy dia sbb dapat makan ice cream...pastu masa nak balik tu, dia buat hal plak tak nak balik......Kenalah marah dgn ayah ngan mama, lgpun Harris ada sama, so tak naklah Harris tu lama2 kat situ.......masa ni time Christmas.....Haziq nak sangat gie mid valley. So we all bawaklah dia....(kalau tak asyik bersebut jer, x larat nak dengar). Tp on the way gie mid valley haziq dah tertido....plak tu jam yang amat sangat kat mid valley tu...So we all decide pegi tempat lain...afterall kalau dah masuk dalam shopping complex bukannya haziq tau mid valley ke, the curve ke......Then since we all dah lama tak pegi one utama, so pegilah sana.....pun ramai jugak orang.....malas nak pegi tmp lain.....sana sini pun jam....

Masa ain pregnantkan Harris, perangai Haziq bertambah manja, mengada, dan cepat marah.....ingat lepas adik dia keluar dia berubah ke...(sbb banyak orang kata sbb nak dapat adik dia jd camtu, lepas bersalin mesti ok) tp tak jugak...sama jer . Masih lagi cakap pelat2, nakal dan manja sesangat.....marah2 pun masih ada......kekadang geram dibuatnya......

Tp dia sayang adik dia....marah kalau ada org nak ambil atau kalau gie mana2 tak bawa adik dia.....tp nampak juga dia mcm geram kat adik dia...tak tau geram sbb sayang (sbb baby kan cute) or sbb mmg dia geram.... Tp one thing, Haziq boleh diharap. Kalau adik dia nangis, dia yg berlari dulu tgk adik dia....sambil pujuk...dgn kata2 yg sungguh tersentuh..."adik, jangan nangis....abang ajik ada ni, jangan nangis eh, mama tgh buat susu, jap lagi mama datang......" . Kalau ayah pegi work tinggal kami bertiga, kalau ain tgh mandi Harris nangis, Haziq yg panic....."mama cepat keluar, adik dah nangis tu...mama! cepatlah......Selagi ain tak keluar selagi tulah dia dok bising depan bilik air suh keluar....he!he!.....

Mengambil gambar mmg suka...diambil gambar pun suka....tgk ajelah entry sebelum nie aksi dia depan camera.......(ayah dia yg ambil).....macam2 gelagat dia tunjukkan...Tahun nie dia 4 years, insya Allah akan pie school walaupun terlambat sket....(belum jumpa school yg sesuai, ada yg ok tp takda daycare)....Masih pakai diapers lagi...walaupun bijak sungguh berkata2, tp part nak pie toilet dia belum pandai lagi..... Masih lagi dalam proses pembelajaran......

Rasanya dah lama tak update tentang Haziq, maklumlah masa pregnant mmg malas sangat nak update, gambar pun tak banyak.....even gambar raya pun takde....
Oklah, that's it for now....will write some more in days to come.....Next week ada sesuatu yg menarik...tunggu!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net