:::: A I N H E Z A L ::::
........welcome to my world.........
By: Ayah and Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Where were we on 15th April 2007?

 
 
We are supposed to join the mummies n babies gathering at lake garden on this day, but unfortunately ayah Haziq kena masuk Orange Run kat the Curve, Damansara......can't do anything sbb we have to reach at the Curve at 6.45am in the morning. Dah beritahu azza dah kalau we all sempat habis nak join gathering, tp nampaknyer mmg tak sempat.....anyway, though sedey tak dapat join gathering.....we had fun at the orange run......tp mama lagi sedey sket cause kena mendukung Haziq menuggu ayah dia yg tak sampai2.......org lain macam semua dah sampai kat garisan penamat, mana ayah nie.....dalam kepanasan tu Haziq dah merengek2....tak moh jalan dah dia..... habis jer we all go straight home, ayah ngan haziq sedap jer tido...mama nielah yg mengemas dan memasak......(but deeply inside I'm happy to do that )

Anyway, love to see the the gathering pics, so nice...cuma belum sempat give comments...but I will find the time..insya Allah....




Nilah anak mama dengan muka nakal dia, nasib baiklah time ni dia nak dok diam....dah pandai ajak nak pegi kedai....jenuh nak melayan...



Ayah looks so tired......keje selalu balik lewat, sian mama tgk dia....we both miss you ayah!


Tuesday, 3-Apr-2007 13:30 Email | Share | | Bookmark
Happy 2nd Birthday!

..................

Bismillahirrahmanirrahim.....
Alhamdulillah, hari ni genap usia Haziq 2 tahun.......
Alhamdulillah, perkembangan Haziq cukup membanggakan....semakin bijak, keletah, aktif....pandai bergurau..
Alhamdulillah, akhirnya Haziq dah berjalan sendiri (inilah yg paling mama dan ayah happy! )

Walaupun masih tak lancar, tapi dia dah boleh berjalan sendiri dan bangun sendiri.....

Alhamdulillah, Haziq dah boleh mengira both english n malay (kadang2 tu miss jugak satu dua nombor), alif ba ta, boleh baca sikit2, a b c pun sikit2, dah boleh baca sikit2 doa makan, selawat sikit2....Lagu yg dia boleh nyanyi sampai habis.....Buai laju-laju, sampai pokok sena, apa dalam baju, sekuntum bunga cina! Suka betul dengar dia punya sweet voice!

Favorite sport Haziq, soccer and badminton....hari2 nak main badminton..kalau ayah bawak gie padang dia mesti nak masukkan gol...nasib baiklah dah leh jalan, kalau tak jenuhlah mama nak dukung dia....

Bab makan, susah sket.....cause Haziq tak suka lembik2....semua nak yg keras-keras...(mcm ayah dia lah nie! ). Dah tu makan tak banyak and memang nak kena variety...

So far, most of the vehicle Haziq dah boleh kenal especially bus, Haziq suka sangat tgk bas.....
Favorite place Haziq is Jusco, hari2 ajak ayah pie Jusco....lagi satu sbb nak jumpa Ronald....

Each time Haziq pegang phone conversation dia...."Helo saper ni? and dia sendiri jawab.."Ajiq"
"Kat ner? .....dia jugak jawab..Jusco....pastu ok bye...then the conversation go on and on again....

Dan yang paling tak sanggup sekali dia suka sangat nak main phone sambil dengar favorite song dia which is lagu Jepun... Kureneko Tango (about a cat)....setiap kali dia teringat (and memang most of the time pun) especially dalam car, dia mesti nak dengar sambil joget...kalau kita buat gerakan tangan tu tak sama dengan dia, dia akan tarik tangan kita...sambil kata..."macam nielah"....ewah dia nak suh kita ikut cara dia...... yg paling tak sanggup sekali kalau dia nak pegang hp tu sekali......sedih jer tgk hp tu...taulah bebudak kan...bukan reti nak cermat2....telan air liur mak bapak tgk...

Kalau mama ke ayah tanya, "What is your name?...Haziq akan jawab.."My name Ajiq Iqbal"
"How old are you?.......Haziq jawab.........."2 years"
"Where do you live?....Haziq jawab..........."Chelas"

Dah lama tak update gambar2 Haziq terkini, nak update mcm mana, ambik pun tidak.....mama n ayah really busy, nak buat design cantik2 pun tak sempat, so inilah aje yg dapat dibuat....update ni pun curi masa jugak sbb today birthday dia....

Well haziq, ayah n mama doakan semoga Haziq menjadi seorang yg berbudi pekerti, bijak dan yg paling penting sihat walafiat....semoga sentiasa di bawah lindungan Allah Yang Maha Berkuasa....

WE BOTH LUV YA SO MUCH! and so does the rest of the family...


Monday, 5-Mar-2007 05:34 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged too!

Sorrylah amik masa sket....mama Haziq baru recover dr sakit...sakit biasa jer, demam....so minggu nie dah back on track, minggu lepas melepek jer....sian ayah and haziq .

Eeemmm...nak tulis pasal weird things? Menarik jugak...tapi mcm susah jugak....anyway I'll try my best to list down all the weird things I have.....



Weird things about mama Haziq
1. I think most satisfying things/activities to do is mengemas rumah. ayah Haziq selalu geleng kepala, cause dia kata mama tak tau penat. Tak makan pun takpe, I'll clean everything...one shot semua mesti siap...lepas dah kemas satu helai rambut jatuh pun mama kutip, pegi buang.... weird ke?

2. Kalau baca buku/majalah tak reti baca sampai habis......baca yg main story, lepas tu tgk end dia mcm mana pastu dah.....yg masalahnyer, bila ia melibatkan information penting, habislah terlepas....

3. Most of the time I like to do things on my own......tak reti nak menyusahkan sesiapa, tak suka....

4. I really treasure my stuff a lot......setiap barang(kasut, baju, handbags...etc..) yg ada, akan dipastikan supaya penggunaannya adalah di tahap maksimum. Means that selagi tak betul2 dah takleh guna, tak kan buang or simpan dan jarang sekali nak ada yg baru (kecuali kalau ada brg yg betul2 nak beli jugak tp yg lama tetap diguna sampai dah takleh guna...)..So, baju yg dah bertahun pun still nampak baru dan ok lagi...

5. Really like to take my own time in doing things, tak suka in a rush......suka keadaan yg relaxs...

6. Kalau makan, benda yg kena kopek jgn harap nak makan.....tak kiralah sedap ke...no way....jadi ayah Haziq lah yg tolong mengopeknyer......


So, thats about it...here are the list of names yg mama Haziq nak tag
1. Elly
2. KC
3. Munirah
4. Mommy nadiah

tak cukuplah, mcm semua dah kena jer......



****Rules: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog.




Friday, 9-Feb-2007 07:57 Email | Share | | Bookmark
Saje je jugak...

Like this pic......jarang dapat bergambar bertiga...actually this is masa celebrate bday hari tu...mama punya bday falls on 15th Jan, ayah plak on 3rd Feb. And dah menjadi tradisi beberapa tahun sebelum kahwin, kita orang mesti sambut sesame since both of us punya bday dekat2. This year punya celebration simple jer (but seronok dapat sambut dgn we all punya the best frens ever!)...sbb masa anniversary nanti ada plan besar sket....so...tunggu! (mama tak sabar nih!)


........................
................................................Happy birthday ayah, mama sayang ayah!


Wednesday, 7-Feb-2007 10:02 Email | Share | | Bookmark
Birthday Celebration to all of us...

This small frens gathering is to celebrate all of us. Although it didnt happened as what we've planned, but all of us had a great time....Insya Allah when the time is right we gather again..ok!

Thanks beng for the dinner
Bie thanks for the gifts
And guys, hope you all like the cake


...............


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net