:::: A I N H E Z A L ::::
........welcome to my world.........
By: Ayah and Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 6-Jul-2007 03:11 Email | Share | | Bookmark
Damai Laut

 
 
 
View all 6 photos...
On th 29th tu cuti lagi pegi Damai Laut. Bolehlah dikatakan this is the first cuti2 malaysia kita orang selepas berkahwin, tak termasuk honeymoon. Saje je jalan2, tgk tempat org.....and rasanya really need this percutian to release the stress!

Tp sayangnye, panas sgt kat sana (tak tertahan...), tak mandi laut pun cuma kat pool jer. This the first time Haziq mandi kat pool....takut betul dia......takpe next time kena bawak lagi...

Tahap kepanasannya sampai Haziq demam first two days tu.....so instead of berehat2, kena berjaga sbb Haziq demam....sian dia.....tp overall, we had great time....walaupun tiring.

Tempat yg we all stay tu oklah, but jauh sgt diceruk rantau, susah nak cari makan....tp we all ada jumpa satu stall yg jual goreng pisang sedap sgt on the way nak gie Lumut. We all sempat melawat Kompleks Bersejarah Pasir Salak and Menara Condong kat Teluk Intan.....







More on Damai Laut.....
http://www.flickr.com/photos/ainhezal/sets/72157601191436329/show/


Thursday, 5-Jul-2007 09:29 Email | Share | | Bookmark
Transformer!

 
 
 
Masa we all pegi nie, kat the curve. We both mmg minat sgt cartoon transformer ni sejak kecil lagi....bila ada filem ni mestilah excited nak tgk (especially ayah Haziq la).......teringat plak zaman kanak-kanak dulu.....

Tp mcm mana nak tgk wayang nie kalau Haziq ada?.... ......ekekeke....then we all decided pegi amik cuti on the 28th Jun tu, hantar Haziq kat nursery.....and we all tgklah wayang...wakaka.....siap dapat main bowling lagi, 2 games each.......had a really great time......

Bg yg belum tgk cerita Transformer nie, pegilah tgk.......excellent movie!







Tuesday, 19-Jun-2007 04:01 Email | Share | | Bookmark
9th years of relationship!

Today genap 9 tahun mama Haziq ni berkenalan ngan ayah nyer........5 tahun berkawan, 1 tahun bertunang n 3 tahun melalui alam rumahtangga.......alhamdulillah......td pagi we all berlakon sket, masa mula2 nak jadi couple...sebutlah dialog2 yg tak dapat dilupakan tu.....everytime we did that, we both will laugh at it........

Anyway, things were fine with Haziq...But dia punya batok n selsema on n off......but overall semakin bijak berkata2 sampai tak tertahan ayah n mamanyer mendengar.......favorite songs now is Itu Kamu by Estranged....part chorus dia boleh nyanyi full...part lain cuma ujung ayat jer dia sebut....

Teacher kat nursery kata, dia kalau ajak nyanyi lagu nursery ryhmes dia tak nak, dia mesti diri kat tepi dinding sorang2, tgk orang nyanyi.....terror betul haziq nie boleh pilih plak nak lagu mana dan jenis lagu apa yg dia suka....dah mula menunjukkan kenakalan di nursery......

That day pegi, dev clinic, dr kata dia ok, cuma perlu monitor dia punya suhu badan dan batuk selsema dia.....overall dr kata dia impressed haziq can talk very well, cumanyer physical haziq not so good.....masih belum tegap berjalan mcm budak2 lain...so kena work hard on physical.....mama ngan ayah kat umah dok ajar haziq melompat sekarang ...bawak pegi taman.....tp kat taman pun most of the time dia nak dukung...kadang2 aje dia jalan...puas pujuk....tapi yelah tak leh nak paksa kalau dia tak nak....budak premature emosi dia lain sket...so kenalah jaga semua tu.......anyway, overall he's doin fine....nakal mmg nakal.......suka buang barang.......




More on Haziq.....let's check this out!
http://www.flickr.com/photos/ainhezal/sets/72157600397022119/show/


Thursday, 31-May-2007 10:20 Email | Share | | Bookmark
Weddings

Ayah n mama punya fren's wedding

Syuk & Suhaili



Deja & Megat



Picture kat umah deja, courtesy of uncle faiz.....we all tak sempat ambil gambar....


Thursday, 31-May-2007 09:26 Email | Share | | Bookmark
Admitted again!

Last two weeks Haziq was admitted to HUKM......sbb emergencykan, so terpaksa hantar HUKM (paling dekat)...nak gie Selayang takut tak sempat.....

Haziq kena demam masa hari Khamis malam tapi after mama bg panadol dia ok....hantar nursery mcm biasa esoknyer.....jumaat malam dia demam lagi tapi kali nie mcm teruk sket......mama bg panadol, tuam, basahkan kepala dan badan dia.....he looks not so bad.....so mama tidolah malam tu cuma still berjaga2......tiba2 rasa ada getaran pada tangan (and it was 3.45 am).....dalam keadaan panic, automatic terus bangun tgk haziq....ya Allah! Haziq was shaking (rasanye mmg sawan sbb panas)......terus kejut ayah....Allah saje yg tahu perasaan kami masa tu...tak penah dia mcm tu......mata dah terbeliak, pandang ke atas.......ayah cari tuala basahkan dan wrapkan badan haziq....mama siap2 nak ke hospital.......menangis-nangis......ayah takut kalau Haziq tergigit lidah...so dia tahan ngan jari dia....

Dalam kereta Haziq dah reda, dia nampak penat dan berpeluh2.........sampai hospital dia dah sedar, dr buat apa yg patut...masukkan ubat kat punggung dia.......sbb nie first time haziq mcm nie, so dia mmg kena admitted sbb dr nak monitor, pulak first time jugak haziq masuk HUKM....

So, masa dalam wad we've been ask a lot of questions by dr, kenalah mama dan ayah ceritakan semua history haziq......

So, skrg nie dr takut haziq jd cam tu cause of history dia yg dulu2, tp dia harap bukan.....sepanjang di wad hari tu temperature haziq ok....tiba2 petang tu dia panas balik....so tak jadi balik.....dr kata kalau esok temperature dia ok sampai pagi, baru boleh balik.....

Next morning, alhamdulillah dr kasi balik....temperature Haziq under control...so dr buat kesimpulan haziq jadi camtu disbbkan panas, sbb sepanjang di wad haziq tak menunjukkan tanda2 penyakit lain, dia main mcm biasa, main, menjerit, menyanyi....(menjerit nak balik!).....yg tak bestnyer dr kata kemungkinan haziq akan kena lagi mcm tu sehingga umur 6 tahun....so, we all kena control suhu dia supaya dia tak mcm tu lagi.........

just harap he is not going to be like that again...it really hurts to see him shaking like that.....

see his picture....

http://www.flickr.com/photos/ainhezal/sets/72157600281371110/show/


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net