:::: A I N H E Z A L ::::
........welcome to my world.........
By: Ayah and Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 13-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Thanks to all mommies...

To all mommies..thanks because bagi sokongan, harapan dan doa..........masa mula2 dulu..mama and ayah Haziq sedih sangat...tidak sangka keadaan mcm gini berlaku.....mulanya ingatkan takde harapan kerana setiap hari ada sahaja bad news yang diterima....in fact ada saja complication Haziq setiap hari.....Haziq considered yg paling teruk dalam ward dia tu...cause sume complications for premature baby....dia dapat....rasanya dekat 10 complications....hampir kesemua organ tak dapat berfungsi dgn baik.....the doctors have to give maximum dose for the medications.....yg sedihnya lagi badan dia tak dapat terima susu mama dia.......selama berminggu-minggu masih tak dpt tgk dia bukak mata.....dan sedih juga ada one time dia kena masuk ubat.....badan dia kekadang shaky...kesian tgk dia...tak sampai hati......at one point...kami berdoa.....klu mmg dia takleh survive, kami redha Allah ambil dia kembali...daripada tgk dia menderita......sedih sangat bila doa mcm gitu...

Di nicu ramai lagi babies yg berada dalam keadaan kritikal....ada yang biasa...ada yg teruk dan ada yang dah berbulan2 di nicu.......sbb itu mama Haziq dan ayah Haziq tabahkan hati juga....lagipun deep inside our heart we believe that Haziq will survive and we wanna see him grow like any other child....yes he can!.....

alhamdulillah...Haziq ok sekarang......makin keletah dan nakal...mudah tersenyum...tak banyak ragam...bangun pagi tak merengek...senyum je...kalau ditegur...mungkin dia nak happykan ayah ngan mama dia sbb dulu asyik sedih jer...sekarang nie sikit2 nak belajar merangkak.....dia asyik sebut kar...car...kar...jer...klu dalam kete tu mata dia asyik pandang steering....geram sungguh dia......mata dia besar....klu tak dapat pegang dia gigit jari dia sbb geram...kelakar sungguh tgk dia....asyik kar...car..kar je dia sebut...suh sebut mama...ke ayah...ke...tak pandai lagi......kar..car..kar.. je...air liur tak usah cakaplah......sumer benda jumpa nak gigit......

Haziq Iqbal sayang, mama dan ayah doakan Haziq jadi anak yg soleh dan berjaya dalam hidup......we luv you so much...you gave so much meaning in our life...........


Wednesday, 30-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Checkup at Selayang

Inilah supplementnyer....
Alhamdulillah, masa check up hari tuh doc kata Haziq ok.....takde apa2 masalah setakat nih......and dia pun dah suh stop madication sume....tp sebenarnya mama haziq nih dah stopkan sume madication haziq sejak beberapa bulan yg dulu.....bkan apa sbb kalau makan ubat2 hospital nie lebih banyak side effectnya...tu yang tak barani....everything sume ok, Haziq dah boleh kata sihat mcm baby lain....response pun ok, neck balance sume ok...lagipun skrg Haziq dah leh berdiri dgn baik.....cuma doc kata kena tambah berat lagi skit...kalau ikut graf..berat Haziq dah melepasi berat yang sepatutnya...sekarang berat Haziq 7.6kg tp doc kata kena at least mencecah 9kg.....Haziq kena makan banyak2 nih......minum susu berbotol2 nih.... Kalau nak ikut dari Haziq lahir....umur dia 7 bulan nak masuk 8...tapi kalau dari tarikh dia sepatutnya lahir dia baru mencecah 6 bulan...kebiasaanya most doc akan kira dari tarikh Haziq sepatutnya lahir...

Sebenarnya Haqiz ambil supplement lain......masa Haziq dalam hospital tok eh dia curi2 kasi supplement nih....sejak dari hari tu alhamdulillah keadaan Haziq makin pulih......sume complication Haziq satu persatu pulih sepenuhnya.......kalau tidak dah banyak pembedahan yang Haziq kena lalui....mcm nak menangis, meraung dengar.....tapi syukur segalanya dah berlalu.....


Supplement tu dalam bentuk kapsul...jadi titikkan kat mulut Haziq dalam tiga titik, pagi dan malam.....setiap hari....cuba juga masukkan kat susu tapi dia tak nak....so, sejak makan Haziq progress dgn baik...doc juga terkejut dengan perkembangan Haziq....selalunya kalau baby tu dapat survive pun....ambil masa yang lama.....maklumlah Haziq lahir masa kandungan umur lapan bulan....selalunya kalau baby lain banyak yang tak survive....masa Haziq dalam NICU pun dia yg paling teruk keadaannya di antara baby2 yg ada kat situ....beberapa kali dah nak kena operation...dan dua kali doc panggil mama ngan ayah dia untuk beritahu...chances Haziq survive cuma 50% sahaja......dahlah mama Haziq masa tuh dalam pantang...mmg tak berpantang lansung...sebab setiap hari pie tgk Haziq kat NICU Selayang....hari2 menangis....tak sampai hati tg dia dikurungi dengan wayar2 ntah apatah.....ayah Haziq lah yg selalu menenangkan mama nih...masa tu Allah saje yg tahu perasaan mama ngan ayah Haziq nih..

Bila first time dapat pegang Haziq dan susukan dia, tak berhenti2 mama menangis lagi......masa tu jugaklah mama Haziq nih diberi peluang stay sama ngan Haziq dalam hospital....masa nielah tok eh dia suh bagi sne tuh........masa first time bawa Haziq balik umah (setelah 46 hari).....tak terkata gembiranya mama dah ayah....walaupun Haziq belum sihat sepenuhnya....tapi dia tunjukkan progress dari hari ke sehari....dan itu amat membanggakan....Haziq you r a strong boy! mama ngan ayah kagum dengan Haziq! We luv you son......no matter what happened we gonna fight with you......




Thursday, 24-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Shirt & Singlet

 
 
 
View all 9 photos...


Wednesday, 23-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Masih raya....

 
 
 
View all 9 photos...


Tuesday, 22-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Raya lagi.....

hai.....
dancing with me?
dont want?
View all 14 photos...
Eemm...nie baju color oren plak.... masa raya tuh kira first time Haziq pakai baju macam gini...sebelum nie dia pakai baju ala-ala baby lagi....nak tahu apa Kak Nana dia kata?..."barulah nampak mcm lelaki sebenar"......sume org gelak...tak sangka dia boleh kata mcm gitu...bebudak skrang nih...memang takleh jangka....

Haziq jarang balik kampung, the last time balik waktu tu umur dia tiga bulan...ialah masa tuh Haziq belum sihat sepenuhnya.....bila balik raya nih...umur dah tujuh bulan sume terkejut....Haziq nampak lain sangat...dengan badan dia yg semangat...nampak lebih sihat dan keletah.....sumer geram tgk dia...sumer pun kata muka Haziq nih ikut mama dia...masa baru lahir mcm ayah dia.....kalau tgk pun Haziq memang nampak lain masa awal-awal dia lahir..

Takpelah yg penting Haziq sihat...alhamdulillah...berkat doa semua....




...................................................

...................................................

.........................................Inilah kak nana dia...anak mak long....






[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net