:::: A I N H E Z A L ::::
........welcome to my world.........
By: Ayah and Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 3-Dec-2008 07:00 Email | Share | | Bookmark
New Born Baby!



This is our new born baby Harris Isyraf B Hezal Iskandar
Born @ 37weeks on November 4th, 2008
Weight 3.05kg exactly @ 9.00 am @ HUKM.....

Alhamdulillah, ain selamat melahirkan Harris. Terima kasih kepada yang mendoakan...Segalanya berjalan lancar....Next day nya kami dah balik rumah...and next daynya kami dah bertolak ke JB utk tempoh berpantang

On the 12th days Harris lahir, parents ayah mengadakan majlis cukur jambul....sangat meriah sbb disertai 2 baby lain yang baru lahir juga. Kedua2nya adalah anak sedara ayah Harris....

Ada juga ambil gambar...tp buat masa nie...masa mama di depan komputer sangat terhad...sbb Harris mcm tau2 je mama nie online....baru type sket jer dia dah merengek....dah bg susu, letak dia...jap lagi merengek lagi...tak puas agaknya...maklumlah skrg kat JB panas memanjang....mesti dia haus....Ni pun nasib baiklah umah kat JB ni ada stremyx...bolehlah check2 email...kalau tak mesti penuh giler inbox mama....

Nanti dah habis pantang kita enjoy!

(Rasanya Harris ni mcm muka ayah dia.... )


Friday, 15-Aug-2008 07:02 Email | Share | | Bookmark
I'm bald

Tercapai juga hasrat mama Haziq nie nak membotakkan rambut Haziq......bukan apa rambut dia cepat panjang....pastu susah betul nak ajak pie gunting.....Masuk kedai dua tiga kali....tak penah dapat gunting.....Cuma kalau balik kampung jelah.....dpt gunting.....sebab Tok Eh dia yang gunting......ni dah lama tak balik kampung......geram je tgk rambut dia yg panjang.....rimas sebenarnya.......

So ayah dia beli set alat utk gunting rambut........ayah dia gunting, mama dia jadi entertainer nak suh dia duk diam....hah itupun ada juga yg berlubang-lubang terlebih gunting....

Nampak macho sket tak? Kalau tidak masih nampak macam baby.......La nie.....perangai dia still manja...malah semakin menjadi2.....baru dua tiga hari lepas dia suh panggil dia baby......bukan Haziq...tp baby:-D. Tok non dia kata..ialah tak lama lagi dah nak bahagi kasih...tu yang manja sesangat, kekadang tak terlayan.....Sekejap dukung ayah dia, sekejap dukung mama dia......malam2 tido pegang pipi mama dia.....tgh malam cari ayah dia plak.....


.............................



Tuesday, 20-May-2008 06:32 Email | Share | | Bookmark
Sunway Splash!

Mula-mula....
berdiri jer....
tengok sekeliling dulu..
View all 30 photos...
....................

Last sunday we all gie Sunway Lagoon....Since mama the last few months asyik tak sihat, terasa nak pegi somewhere yg mendamaikan mcm pegi pantai ke.....tp dgn syarat no long journey..tak tahan. So ayah kata why don't we go to sunway lagoon? Sounds interesting! Bolehlah asalkan ada air...and lagipun belum penah lagi pegi sana....mama ngan haziqla...

Haziqlah paling seronok main air...tp dia takut2 sket, maklumlah jarang bawak dia main air mcm ni...bila baju dah basah dia nak bukak plak baju nak ganti baju lain....penat pujuk dia tak yah ganti baju...cakap kat dia main air memanglah basah..... Last2 baru dia ok...itupun dah bukak dah semua....pastu dia kata dia nak pakai balik...

Jalan2 juga kat tempat lain, tp this spot yg paling best tak crowded sangat...Tgk yg luncur2 tu mcm best jer....tp tgkkan jelah....takpe nnt pegi lagi...


Friday, 16-May-2008 04:56 Email | Share | | Bookmark
Down memory lane......

 
...................

I like the roses so much........


Wednesday, 23-Apr-2008 05:36 Email | Share | | Bookmark
Lamanyer tak update fp nih!

Salam buat semua yg masih mengunjungi fp ni...terima kasih......ramai yg tanya naper tak update fp nih....sbb paling utama ialah dah tak banyak ambil gambar.....kenapa dah tak banyak amik gambar, sbb haziq yg takleh tgk camera, mesti dia nak punya.....takleh kompromi plak tu...tu yg maleh sangat........sbb2 lain ialah ain dah jadi malas......

Anyway just nak update here a few things.......I can say that when 2008 arrives, many good things happened....and our lives beginning to be so much better then the previous years...Alhamdulillah yg tak terhingga kepada Yang Maha Kuasa......cuma berharap keadaan akan terus bertambah baik dan segala kesilapan dan kekurangan dapat diperbaiki.....

My bday n hubby dah lepas, we all celebrate just makan2 je......bday Haziq pun dah lepas 3rd April hari tu....on the day itself, we all just makan2 jugak. Belikan dia kek sbb dia sibuk nak beli kek.........(tp lepas je nyanyi lagu n tiup lilin dia smash kek tu! arrrgh!....geram nengokkan dia......he was like so excited sampai dia smashkan kek tu, nasib baik bhgian tepi jer kena) Then next weeknyer on 12th April, we all bawa dia pegi aquaria KLCC...mmg dah plan lama, sbb tiket pun dah beli...... .

Satu lagi good news utk we all, tak lama lagi insya Allah haziq nak dapat adik! Yeeha!...Lama juga cuba dapatkan 2nd one nie, tp bila dah dapat mcm tak sangka plak...masa mula2 cuba beritahu haziq, dia tak brapa faham....lama-kelamaan dia dah ok dah....setiap hari nak cakap ngan adik dia.......tp Haziq mula nampak perubahan dia....semakin manja.....dan menjadi habit dia dah bercakap pelat skrg nie....makin nakal plak tu...fuh!

As for me, I can say that walaupun baru 2 bulan tp cukup berbeza dengan Haziq dulu.....dulu masa Haziq, muntah2 start masa kandungan 2 bulan and masuk jer 4 bulan terus stop....yg nie...masuk 5 minggu dah muntah2...masuk 2 bulan dah jadi severe sampai kena masuk wad....... and mmg very weak, asyik mc jer...... Banyak juga pantang larang kena diikut utk elakkan muntah.....dr tak kasi memasak, tak kasi dekat dgn org yg memasak, cannot take milk, chocolate, oily foods, nasi......yg boleh makan biskut, roti, bubur, cereals...... Terpaksalah bertahan....insya Allah dah 4 bulan ok lah tu kot...

Hubby plak, dia ok jer......take care of me very well......thanks dear!

Below are few pics buat tatapan semua.....



Ayah pegi Gunung Senyum, mama nak ikut tp takut Haziq tak dpt biasakan diri. So in the end kami berdua balik JB....


Ni masa kat Aquaria KLCC...tgklah dia pun nak juga jadi photographer....dia tak kisah pun sgt fish2 tu, dia sibuk amik gambar.....


Ni foto2 hp, yang kat atas tu Haziq kat ofis ayah...yg bawah tu kat rumah nenek dia kat JB, dia suka main tekan2 water filter tuh......


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net